Apie Juodąjį česnaką GARLIC MOON

Rugsėjo 14, 2023

...

Tai jaunas, 2021 metais startavęs šeimos verslas, į kurį su didžiule meile ir aistra pasinėrė Dovilė su vyru. Juodasis česnakas – tai gurmaniškas, neatrastas skonis, išgaunamas be konservantų ir cheminių priedų ilgą laiką brandinant ir fermentuojant Lietuvoje užaugintą česnaką.

Fermentacijos metu česnako skiltelės tampa juodos spalvos, kreminės tekstūros, įgauna saldžiarūgštį skonį ir praranda česnakui būdingą aštrų skonį bei kvapą. Sunku patikėti? Jokio blogo kvapo ir ilgai jaučiamo česnako skonio burnoje. Fermentacija keičia ne tik česnako juslinius požymius, bet padidina ir česnako bioaktyvumą.


Juodojo česnako unikalumas tai, kad jis gali būti labai plačiai naudojamas maistui gardinti, nuo desertų iki mėsos patiekalų. Rekomenduojame juodąjį česnaką įtraukti į pusryčių meniu, nes jis puikiai tinka gardinti tiek košę, tiek keptus kiaušinius ar sumuštinius. Juodasis česnakas dera net su šokoladu ar ledais. Rekomenduojama dienos norma 1-2 skiltelės. Dėl turimo tonizuojančio poveikio rekomenduojama valgyti pirmoje dienos pusėje.

 

Kodėl Garlic moon juodieji česnakai?

  • ilga ir lėta fermentacija;

  • fermentuojant nenaudojame plastiko;

  • jokių cheminių priedų ar konservantų;

  • aukštos kokybės žaliava;

  • užauginta ir pagaminta Lietuvoje. 

    Ilga ir lėta fermentacija.  Naudojame ilgos fermentacijos būdą. Česnakus fermentuojame 50-60 dienų. Kuo ilgesnė fermentacija, tuo aukštesnių bioaktyvių savybių galima pasiekti. Įprastai galima pagaminti juoduosius česnakus per 7 dienas, tačiau jų bioktyviosios savybės bus menkai pakitusios, todėl fermentacijos trukmė - ypač svarbus aspektas. 

    Fermentacijai nenaudojame jokio plastiko. Siekiant išsaugoti drėgmę, įprastai fermentuojant česnakai dedami į plastiko vakuumą. Tačiau mes renkamės daug sudėtingesnę fermentavimo technologiją, kuomet drėgmė reguliuojama rankinių būdų, o tai leidžia fermentuoti česnakus be plastiko vakuumo. Taip mes siekiame išvengti mikroplastiko detalių maiste

    Nenaudojame jokių cheminių priedų ar konservantų. Fermentuojame visiškai natūraliai tik drėgmės ir temperatūros pagalba.

    Aukštos kokybės žaliava. Fermentavimui naudojame tik Lietuvos ūkiuose saugiai užaugintus česnakus, kurie kasami ir valomi rankiniu būdų.

    GARLIC MOON produktus sau ar dovanoms galite įsigyti čia: https://bit.ly/3ri8vx9

    Linkėjimai,

    Negaminsiu.lt

    Naujausi straipsniai

    ...
    Svečiuose pas "Šlapaberžės konditeriją"

    Skaityti
    ...
    "Laimės skonis" - skanumynų namai

    "Gyvendami duonos krašte ir patys kepdami duoną, norėjome rasti...

    Skaityti
    ...
    Šefo Dirbtuvės l Restoranas

    Skaityti
    Šioje svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti tinkamą puslapio veikimą, siekiant pagerinti vartotojo patirtį. Būtinieji slapukai įdiegti automatiškai. Tiksliniai (nebūtini) slapukai naudojami, siekiant Jums pateikti pritaikytą ir aktualią informaciją bei pasiūlymus. Paspaudę "Sutinku" Jūs sutinkate su visų slapukų naudojimu. Jei norite pakeisti slapukų nustatymus, tai galite padaryti, paspaudus "Slapukų nustatymai". Plačiau