Apsilaižysite pirštus: išskleistos glamūrinės putpelės

Spalio 13, 2025

...

Laiko patikrintas receptas! Sultingos, nuostabiai skanios putpelės nepaliks nė vieno abejingo. Galima kepti keptuvėje, orkaitėje arba grilyje.

Jums reikės:

Išskleistų putpelių

druskos, pipirų, aliejaus

 

KEPIMO PADAŽUI

200 g rudojo cukraus

100 ml sauso vyno

2 šaukštų citrinų sulčių

1 šaukšto smulkinto imbiero

80 ml sojų padažo

100 ml aliejaus

 

Ruošimo eiga
Puode sumaišykite cukrų, vyną, citrinų sultis, imbierą, sojų padažą ir užverdame. Kaitinkite keletą minučių, kol padažas sutirštės. Nuimkite nuo viryklės ir įpilkite aliejaus. Padažą galima pasiruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve.

Putpeles išskleidžiame: perkerpame žirklėmis per stuburą, išplauname. Tuomet pasūdome, pabarstome pipirais, pašlakstome putpelių taukais arba aliejumi. Kepame iš karto, vis patepdami padažu. Taip iškeptos putpelės būna sultingos su labai skania saldžiarūgšte plutele.

 

 

Receptu pasidalino  Daivos Urbonavičiūtės putpelių ūkis

Naujausi straipsniai

...
Puode troškintos putpelės su šalavijais ir vermutu

Putpelių mėsa – tai tikras delikatesas, vertinamas dėl savo švelnaus skonio, lengvumo ir išskirtinių maistinių savybių. Ji pasižymi subtiliu aromatu ir švelnia tekstūra, todėl...

Skaityti
Katalogas
Krepšelis (0)
Jūsų krepšelis tuščias

Šioje svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti tinkamą puslapio veikimą, siekiant pagerinti vartotojo patirtį. Būtinieji slapukai įdiegti automatiškai. Tiksliniai (nebūtini) slapukai naudojami, siekiant Jums pateikti pritaikytą ir aktualią informaciją bei pasiūlymus. Paspaudę "Sutinku" Jūs sutinkate su visų slapukų naudojimu. Jei norite pakeisti slapukų nustatymus, tai galite padaryti, paspaudus "Slapukų nustatymai". Skaityti daugiau