Apsilaižysite pirštus: išskleistos glamūrinės putpelės
Spalio 13, 2025

Laiko patikrintas receptas! Sultingos, nuostabiai skanios putpelės nepaliks nė vieno abejingo. Galima kepti keptuvėje, orkaitėje arba grilyje.
Jums reikės:
Išskleistų putpelių
druskos, pipirų, aliejaus
KEPIMO PADAŽUI
200 g rudojo cukraus
100 ml sauso vyno
2 šaukštų citrinų sulčių
1 šaukšto smulkinto imbiero
80 ml sojų padažo
100 ml aliejaus
Ruošimo eiga
Puode sumaišykite cukrų, vyną, citrinų sultis, imbierą, sojų padažą ir užverdame. Kaitinkite keletą minučių, kol padažas sutirštės. Nuimkite nuo viryklės ir įpilkite aliejaus. Padažą galima pasiruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve.
Putpeles išskleidžiame: perkerpame žirklėmis per stuburą, išplauname. Tuomet pasūdome, pabarstome pipirais, pašlakstome putpelių taukais arba aliejumi. Kepame iš karto, vis patepdami padažu. Taip iškeptos putpelės būna sultingos su labai skania saldžiarūgšte plutele.
Receptu pasidalino Daivos Urbonavičiūtės putpelių ūkis