Puode troškintos putpelės su šalavijais ir vermutu
Spalio 13, 2025

Putpelių mėsa – tai tikras delikatesas, vertinamas dėl savo švelnaus skonio, lengvumo ir išskirtinių maistinių savybių. Ji pasižymi subtiliu aromatu ir švelnia tekstūra, todėl puikiai tinka tiek kasdieniams, tiek šventiniams patiekalams. Putpelių mėsa dera su įvairiais priedais: daržovėmis, grybais, medumi, vaisiais ar net švelniais vyno padažais. Kepant orkaitėje ar ant grotelių, ji išlieka sultinga ir aromatinga, o virta ar troškinta – minkšta ir švelni.
Jau klasikiniu tapęs, Daivos šeimos nuolat gaminamas patiekalas savaitgalio ar šventiniams pietums.
Jums reikės:
8 putpelių
60 g sviesto
2 šaukštų miltų
1 česnako galvos
2 salierų stiebų
150 ml balto saldaus/sauso vermuto
ryšulėlio šalavijų
druskos, pipirų, muskato riešuto
Ruošimo eiga
Į keptuvę dedame 10 g sviesto. Apkepiname salierų stiebus, nuluptas, bet nesmulkintas česnako skilteles, šalaviją. Dedame į puodą, kuriame troškinsime putpeles.
Nuplautas ir nusausintas putpeles pavoliojame miltuose ir pakepiname keptuvėje su likusiu sviestu, kol gražiai pagels. Išimame iš keptuvės ir sudedame į puodą prie apkeptų daržovių.
Pagardiname prieskoniais, supilame vermutą. Galima įpilti šiek tiek vandens. Uždengiame puodą ir troškiname ant silpnos ugnies apie 45 minutes arba 1 valandą orkaitėje.
Valgykite su šiek tiek patroškintomis sezoninėmis daržovėmis arba virtomis bulvėmis.
Receptu pasidalino Daivos Urbonavičiūtės putpelių ūkis